Dat klopt. Als jij een factuur met een iDeal betaallink verstuurd (wat je kan doen als je een Mollie account hebt), dan komt deze transactie niet 1 op 1 op je bankrekening. Onze partner Mollie zal deze betaling verzamelen en later uit betalen naar jouw bankrekening. Echter, het bedrag komt daarna waarschijnlijk niet meer overeen met het bedrag op de factuur. Mollie rekent namelijk een beetje kosten en bovendien komt het vaak voor dat Mollie meerdere transacties tegelijkertijd overmaakt als één transactie.

Je kan de transacties vanaf Mollie dus niet gemakkelijk koppelen aan de originele factuur. Gelukkig hoeft dat ook niet. Gekko zal namelijk voor alle via Mollie betaalde facturen automatisch een betaling toevoegen. Daar hoef je niets voor te doen en gaat in real time (dus als iemand zegt dat hij heeft betaald via Mollie, kun je dat altijd direct controleren). Het enige wat je dus moet doen is de Mollie transactie toewijzen aan overig. Dit kun je doen door te drukken op "markeer als overig".

De transactie wordt dan wel gezien als een zakelijke transactie, maar zal verder niet worden toegewezen aan een specifieke bon of factuur. Dat is tenslotte al automatisch gedaan.