Technisch gezien heb je waarschijnlijk geen bankkoppeling nodig. Als je namelijk een eenmanszaak bent, dan is een bankkoppeling helemaal niet nodig voor een deugdelijke administratie. Sterker, je hebt niet eens een zakelijke bankrekening nodig.

Hoe zit dat? Een eenmanszaak is fiscaal transparant. Dit betekent dat je voor de fiscus een privé persoon bent. Het maakt voor je zakelijke administratie daarom niet uit wat er op je bankrekening gebeurt (voor BV's geldt dit overigens niet en als je over dit onderwerp meer wilt weten, lees dan deze blogpost)

Iedereen die dus zegt dat je bankrekening altijd het startpunt van je administratie is, heeft dus technisch gezien niet helemaal gelijk. Echter, je bankrekening als startpunt gebruiken, is wel heel handig.

De meeste inkomsten en uitgaven die je hebt, zullen namelijk via je bankrekening lopen. Als je dus zeker wilt weten dat je geen inkomsten of uitgaven vergeet toe te voegen aan je administratie, gebruik dan je bankkoppeling als startpunt.

Wil je weten hoe je vervolgens de transacties moet koppelen aan je administratie, lees dan het artikel: wat doe ik met de transacties die ik laad?