Het simpele antwoord is natuurlijk "Nee". 

Wat is antedateren precies? Dit is het gebruiken van een datum die niet juist is. Antedateren is het veranderen van de datum op een officieel document naar een reeds verstreken datum, zie ook Dagtekening.Als voorbeeld, het is vandaag 26 mei 2020. Maar voor jouw is het beter om als datum 26 december 2019 te gebruiken, bv om kosten in het vorige jaar te laten vallen zodat je winst lager wordt. Dat mag dus niet.

De Belastingdienst vereist dat je als je een factuur stuurt, de datum van, zoals ze dat zo mooi noemen "het uitreiken van de factuur" gebruiken. Of in gewoon Nederlands, de dag dat je jouw factuur verstuurt. Facturen moeten dus altijd de datum van versturen hebben zodat er niet mee gefraudeerd kan worden. 

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel, maar daar moet je heel voorzicht mee zijn en wij raden je altijd aan om dat met jouw boekhouder of fiscalist te controleren.

Het is bijvoorbeeld begin januari en je komt er achter dat je een factuur van afgelopen december niet verstuurt het. Het gaat in dit geval ook echt over omzet die uit december komt. In dit geval kan je nog een factuur in december van vorig jaar sturen. Maar doe dit echt alleen in begin januari en wacht hier niet te lang mee. Je wil namelijk niet de schijn tegen je hebben dat je aan het antedateren bent en je kan dit dus altijd het beste vermijden.