Klanten en projecten aanpassen, archiveren of verwijderen | Gekko veelgestelde vragen

Klanten en projecten aanpassen, archiveren of verwijderen

Via de Gekko mobiele apps of jouw Gekko online account kun je gemakkelijk klanten/projecten toevoegen. Je kunt klanten en projecten ook aanpassen, verwijderen of archiveren. Het archief kun je gebruiken voor klanten/projecten die je wel wilt bewaren maar niet direct in je overzicht wilt zien. In dit artikel leggen we uit hoe je:

  1. Klanten en projecten toevoegt
  2. Adresgegevens van klanten aanpast (online)
  3. Projectgegevens kunt aanpassen
  4. Klanten en/of projecten archiveert
  5. Klanten en projecten verwijdert

1. Klanten en projecten toevoegen 

Mobiele apps

Gekko Hours

1. Druk onderaan op + Nieuwe klant

2. Nadat je de klant hebt toegevoegd, druk je op de klant en kiest +Nieuw project

Gekko Costs/Trips:

1. Druk op de + onderaan en maak eerst een foto van je bon

2. Scroll naar onder naar 'Project en klant'

3. Druk hier op en kies + Voeg klant toe of + Voeg project toe

 

Online

  1. Log in op jouw online account
  2. Ga naar het tabblad 'klanten' 
  3. Kies 'nieuwe klant' (afbeelding A)
  4. Voeg alle gegevens van jouw klant toe en druk 'opslaan'*
  5. Druk op 'nieuw project'
  6. Kies de klant waarvoor je een project wilt aanmaken
  7. Vul alle benodigde gegevens in en druk 'opslaan'

*Let op: Als je klant uit het buitenland komt, vul dan het juiste land is. Dit is nodig voor het juist berekenen van het btw-rapport.

Afbeelding A. Kies 'nieuwe klant'

Afbeelding B. Voeg de gegevens toe

 

2. Adresgegevens van klanten aanpassen (online)

  1. Ga naar het tabblad 'klanten'
  2. Zoek de desbetreffende klant op
  3. Druk op de drie puntjes aan de rechter kant en kies 'aanpassen'.
  4. Pas de gegevens aan en druk 'opslaan' 
 

3. Projectgegevens aanpassen 

Mobiele apps

Gekko Hours

1. Druk op de klant en druk vervolgens op het pennetje

2. Druk op het project en druk rechtsboven op het pennetje

 

Online

  1. Ga in het tabblad 'klanten' naar de desbetreffende klant
  2. Ga naar de tab 'projecten'
  3. Druk op de drie puntjes aan de rechter kant en kies 'aanpassen'
  4. Pas de gegevens aan en druk 'opslaan'

 

4. Klanten en projecten archiveren

Als je niet meer wilt dat klanten/projecten in je overzicht verschijnen, maar ze wel wilt bewaren, kun je klanten en projecten archiveren.

  1. Ga naar je klantoverzicht
  2. Druk op de desbetreffende klant die je wilt archiveren (en eventueel het specifieke project)
  3. Druk vervolgens op de drie puntjes helemaal rechts. Nu kun je kiezen 'archiveren'

5. Klanten en projecten verwijderen

Volg dezelfde stappen als bij punt 3, maar kies 'verwijderen'.